Azlan Mahmud
Biasa la bulan Puasa & nak raya nih, tak sah kalau takde budak-budak main bunga api kat padang ker, kat depan rumah ker... Tu boleh tahan lagi, sebab bunyi pelahan jer... tak kuat..

Tapi yang paling benci sekali diorang yang main mercun

Punya la bising kat luar. Bedentam dentum.....

Diorang ni dah lar membahayakan diri sendri, tapi orang lain pon... Contoh orang yang ada heart attack problem, boleh mati terkejut weyh......

Orang-orang yang main mercun ni tak takut ke ni jadik kat diorang??

Buta akibat mercun bola jiran

Lima jari kiri hancur - Pelajar PMR cedera akibat bermain mercun bola

Nak raya tak? Nak dapat duit raya tak? Nanti main mercun muka terbakar, jari putus, kena la beraya kat Hospital. PADAN MUKA!

Lagipun, buat apa main mercun? Macam bakar duit jer

Ye la kan, lepas kita bakar mercun, BOOM, dah habis... duit:hilang cam tu saja

so,